BACK

Μαρμελάδα σταφύλι με κανέλα και γλυκάνισο

Όταν έκανα αυτή την μαρμελάδα σταφυλιού χθες και το είπα στην αδελφή μου, αυτή καυστικά και σαρκαστικά με ρώτησε "Ποιο είναι το επόμενο; Σταφύλι κάρυ;  Χα χα χα !
Νομίζετε, ότι είναι αστείο !

Φτιάξτε αυτήν την μαρμελάδα από φρέσκα μαύρα σταφύλια και τότε τα ξαναλέμε.

Μπορεί να προχωρήσετε αμέσως στο επόμενο επίπεδο.

Μαρμελάδα σταφύλι με κάρυ….

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (7 votes)

Συστατικά:

700 γραμμάρια σταφύλια μαύρα η φράουλα
100 ζάχαρη μαρμελάδας (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κανονική ζάχαρη)
χυμό μισού λεμονιού
2 ξυλάκια κανέλας
2 σπόρους  γλυκάνισου

 

Οδηγίες:

 

Βάζουμε σε μία αντικολλητική κατσαρόλα τα σταφύλια να πάρουν μια βράση, με την κανέλα και τον γλυκάνισο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι τα σταφύλια να έχουν γίνει πολτός.

Περνάμε τον πολτό μέσα από ένα σουρωτήρι και παίρνουμε ένα πουρέ από σταφύλια.

Βάζουμε πίσω τον πουρέ στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε πάλι για ακόμη 20 λεπτά, προσθέτοντας τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

Το ζελέ θα πυκνώσει καθώς θα κρυώνει.

Θα ενθουσιαστείτε με το πόσο όμορφο είναι το χρώμα.


Τα αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το βάλουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

 

Αναδημοσίευση από το http://boxofspice.com/

 

Tips

Κρατά μέχρι και 3 μήνες στο ψυγείο.