BACK

Αλγερινή ψαρόσουπα

Μια απλή και συνάμα τόσο υγιεινή συνταγή. Η ποικιλία υλικών που τη συνθέτουν την κάνουν απίστευτα χορταστική και ευχάριστα περίπλοκη.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1,5 κιλά ανάμεικτα πετρόψαρα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
8 φλιτζάνια ζωμού λαχανικών
2 μεγάλες πατάτες
3 κοτσάνια σέλινου κομμένοι σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
μια πρέζα κρόκος Κοζάνης
αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

 
 

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να είναι ημιδιαφανές.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τις ντομάτες και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί η μεγαλύτερη ποσότητα του υγρού.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τις πατάτες και το ζωμό. 
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το ψάρι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ξεφλουδίζει το ψάρι.
Κάνουμε τη σούπα πουρέ σε ένα μπλέντερ ή πολυκόφτη. 
Την βάζουμε πάλι στη φωτιά και την σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ακόμα.