BACK

Γλασαρισμένα ξερά φρούτα με κρέμα μπαλσάμικο

Ένα εορταστικό συνοδευτικό από μελωμένα ξερά φρούτα που θα απογειώσουν τα κρέατα σας και ειδικά τα χοιρινά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (2 votes)

Συστατικά:

5 κουταλιές σούπας ζάχαρη μαύρη

8 κουταλιές σούπας ρούμι

6 φυλλαράκια φασκόμηλο

8 κουταλιές σούπας κρέμα μπαλσάμικο

2 κουταλιές σούπας βούτυρο

1 φλυτζάνι ξερά βερίκοκα

1 φλυτζάνι ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

1 φλυτζάνι ξερά σύκα

1 φλυτζάνι κράνμπερις

λίγα αμύγδαλα λευκά ή λίγο κουκουναρόσπορο

 

Οδηγίες:

Κόβουμε τα μεγάλα φρούτα στην μέση και τα ρίχνουμε όλα μαζί μέσα σε μία κατσαρόλα με την μαύρη ζάχαρη λίγο νερό και το ρούμι.

Τα αφήνουμε για 4-5 ώρες να μουλιάσουν.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και να πάρουν μία βράση.

Ρίχνουμε το μπαλσάμικο ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να λίωσει.

Τα σερβίρουμε μαζί με ρύζι ή επάνω σε χοιρινό κρέας.