BACK

Cholent κρέατος

Κλασικό εβραϊκό πιάτο σιγομαγειρεμένου ψητού που παραδοσιακά ψήνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο συνδυασμός των οσπρίων με το κρέας και τα αρωματικά που ανταλάσσονται όλες αυτές τις ώρες μαγειρέματος γίνεται πραγματικά μοναδικός! 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

 

2 φλ. ξερά φασόλια
1 ½ κιλό κρέας από στήθος
3 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
2 κ.γλ. πάπρικα
1/4 κ.γλ. πιπέρι
1 κ.γλ.  φρέσκο τζίντζερ (ή 1/2 κ.γλ. σκόνη)
2 κ.γλ. αλεύρι
8 μικρές πατάτες καθαρισμένες
1 φλ. χοντραλεσμένο κριθάρι
8 αβγά (ωμά)
2 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. λίπος ή μαργαρίνη
 

Οδηγίες:

 

  • Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τα φασόλια σε νερό. 
1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο ή μια χύτρα τσιγαρίζουμε το κρέας και τα κρεμμύδια στο λίπος (ή τη μαργαρίνη). 
2. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τζίντζερ. 
3. Προσθέτουμε τα φασόλια, το κριθάρι, τις μικρές πατάτες και πασπαλίζουμε με αλεύρι και πάπρικα.
4. Τοποθετούμε από πάνω τα ωμά αβγά με το κέλυφος. 
5. Προσθέτουμε αρκετό βραστό νερό ώστε να καλύψει 2 ½ εκατοστά πάνω από το μείγμα. Σκεπάζουμε καλά. 
6. Το cholent μπορεί να ψηθεί για 24 ώρες στους 125°C ή για πιο γρήγορα στους 180°C για 4-5 ώρες.