BACK

Κοπανιστή

Κρεμώδες τυρί χωρίς εξωτερικό περίβλημα με ακανόνιστο σχήμα και πικάντικη πιπεράτη γεύση. Αλατίζεται και τοποθετείται σε δοχεία για να ωριμάσει 1 με 2 μήνες. Το χρώμα του είναι λευκό η υπόλευκο. Η εμφάνισή του είναι συνεκτική και έχει μικρούς κόκκους. Κατασκευάζεται από γάλα πρόβειο, κατσικίσιο ή και αγελαδινό ή μίγμα αυτών. Πωλείται μέσα σε δοχεία και συντηρείται εντός ψυγείου. Η κοπανιστή είναι ένα τυρί που δεν κατασκευάζεται βιομηχανικά. Επιτρέπεται η κατασκευή της στα νησιά των Κυκλάδων.

νησιώτικο τυρί, κοπανιστή, Κυκλάδες, πικάντικο