BACK

Κεφαλογραβιέρα

Σκληρό τυρί με χρώμα υπόλευκο, μικρές τρυπούλες διάσπαρτες στην κατά τα άλλα συμπαγή μάζα του και αρκετά αλατισμένο. 5-6 μηνών είναι ακόμη μαλακό ενώ με τον χρόνο γίνεται σκληρότερο. Κατασκευάζεται από πρόβειο παστεριωμένο γάλα ή μίγμα πρόβειου με ελάχιστο κατσικίσιο. Παράγεται στη Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και την περιφέρεια της Αιτωλοακαρνανίας.

αλμυρό, σκληρό τυρί, γαλακτοκομικά
Κ
Κεφαλογραβιέρα