BACK

Γλυκάδια

Σχηματίζονται από έναν αδένα -το θυμό-, που βρίσκεται στην αρχή του στήθους του νεαρού ζώου, μπροστά από την τραχεία, και εξαφανίζεται στο ενήλικο ζώο. Τα γλυκάδια του αρνιού και του μοσχαριού καθαρίζονται, γίνονται μπρεζέ, ψητά, ψητά στη σχάρα, ποσέ, μαγειρεύονται γκρατέν, σε σουβλάκια, με σφολιάτες, σαν τηγανίτες, κλπ. Μπαίνουν επίσης σε γαρνιτούρες και ραγού για τιμπάλ και βολ-ο-βάν.

αρνάκι, μεζές, καρδιά, στήθος, τραχεία