BACK

Γλευκός ή Μούστος

Μούστος είναι το ζουμί που παράγεται από το πάτημα των φρούτων, ειδικά των σταφυλιών, που περιέχει τις φλούδες, τα κουκούτσια και τα κοτσάνια. Το χρώμα εξαρτάται από το χρώμα των σταφυλιών και κυμαίνεται μεταξύ κρεμ και καφέ-μοβ. Έχει υψηλή περιεκτικότητα γλυκόζης. Χρησιμοποιείτε στην Ελληνική κουζίνα για την παραγωγή κρασιού, πετιμεζιού, μουσταλευριάς και για μουστοκούλουρα.

σταφύλι, χυμός, κρασί, μουσταλευριά
Γ
Γλευκός ή Μούστος